Spiccato


Spiccato bestaat uit louter cellisten en speelt meerstemmige cellomuziek, zowel muziek die oorspronkelijk voor meerstemmig cello is geschreven, als speciaal voor cello gearrangeerde stukken. Spiccato staat open voor cellisten met een midden of gevorderd niveau van spelen. Om mee te kunnen doen is het minstens nodig dat je de eerste vier posities vlot speelt en al wat ervaring hebt met samenspel. Het repertoire bestaat uit muziek van alle tijden en in diverse stijlen, van Renaissance en Barok tot modern klassiek en van volksmuziek en tango tot de Beatles.

Spiccato staat onder leiding van Elske Tinbergen, een ervaren en enthousiaste cellodocente. Elske studeerde cello bij Ran Varon en barokcello bij Viola de Hoog, Jaap ter Linden en Lucia Swarts. Tevens specialiseerde zij zich aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in het bespelen van de 5-snarige violoncello piccolo. Masterclasses volgde zij bij Anner Bijlsma. Zij promoveerde in 2018 op “The ‘cello’ in the Low Countries. The instrumentand, its practical use in the 17th en 18th centuries” aan de Universiteit Leiden.

Elske heeft een passie voor lesgeven in zowel cello als barokcello. Voor de Landelijke Vereniging Huismuziek geeft zij regelmatig cursussen ensemblespel en barokinterpretatie. Daarnaast is Elske gastdocente voor historische documentatie aan het Utrechts Conservatorium.

Spiccato speelt eens per 14 dagen op dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur in het speellokaal van de Prins Willem Alexanderschool, Weberstraat 5 (knik Rameaustraat) te Amersfoort.

spiccato

Het speelschema voor 2020-2021:

15 september
29 september
13 oktober
20 oktober
3 november
17 november
1 december
15 december
12 januari
26 januari
9 februari
23 februari
9 maart
23 maart
6 april
20 april
18 mei
1 juni
15 juni (reserve)