Neptunus


Algemeen

Huismuziek Amersfoort heeft twee ensembles, waarvan de bezetting uit verschillende instrumenten bestaat: Houten en metalen blaasinstrumenten, strijk- en tokkelinstrumenten. De samenstelling van de twee ensembles verschillen licht en kunnen beide eventueel uitgebreid worden met andere strijk, tokkel, of blaasinstrumenten. De muziekkeuze in beide ensembles wordt zowel bepaald door een verscheidenheid aan muziekperiodes, als door de kwaliteit van de composities, die meestal zijn gearrangeerd voor dergelijke gemengde ensembles.

Neptunus

Neptunus speelt in de middag en bestaat in zijn huidige vorm nu 10 jaar. Spelers die de voorkeur hebben voor een wat kleiner ensemble, dat overdag samenkomt, kunnen daar hun plaats vinden. Momenteel bestaat bezetting uit blokfluiten, dwarsfluiten, klarinetten, viool en cello, maar ook andere instrumenten zijn welkom. Het repertoire bestaat uit muziek van alle tijden en in diverse stijlen, van Renaissance en Barok tot modern klassiek.

Neptunus staat onder leiding van Henk Waardenburg sinds 1957 gediplomeerd “leraar voor Huismuziek en leider van zang- en speelgroepen” aan de Scola Cantorum in Bazel. Ervaren, kundig, origineel en enthousiast zijn maar een paar eigenschappen die hem kenmerken. Hij is vocaal en instrumentaal cantor in de Bergkerk in Amersfoort geweest en muziekdocent aan de opleiding Middeloo en hij heeft muzikale radioprogramma‚Äôs verzorgd. Hij is docent Schoolmuziek en Oude muziek aan de conservatoria van Twente en Hilversum geweest. In 1977 was hij betrokken bij de oprichting van de afdeling Amersfoort van Huismuziek. Sinds 2005 is hij dirigent van het ensemble Neptunus.

Het ensemble speelt eens per 14 dagen op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in de Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4, 3817JM Amersfoort.

Dit zijn de speeldata voor 2020-2021 :

1 september
15 september
29 september
13 oktober
27 september
10 november
24 november
8 december
22 december
12 januari
26 januari
9 februari
23 februari
9 maart
23 maart
6 april
20 april
4 mei
18 mei
1 juni
15 juni (reserve)

Gespeeld wordt van 14:00 uur -16:00 uur. Aanwezig om 13:45 uur.