Eemgaarde


Algemeen

Huismuziek Amersfoort heeft twee ensembles, waarvan de bezetting uit verschillende instrumenten bestaat: Houten en metalen blaasinstrumenten, strijk- en tokkelinstrumenten. De samenstelling van de twee ensembles verschillen licht en kunnen beide eventueel uitgebreid worden met andere strijk, tokkel, of blaasinstrumenten. De muziekkeuze in beide ensembles wordt zowel bepaald door een verscheidenheid aan muziekperiodes, als door de kwaliteit van de composities, die meestal zijn gearrangeerd voor dergelijke gemengde ensembles.

Eemgaarde

Dit ensemble heeft momenteel zo’n 25 spelende leden, die eveneens op diverse instrumenten spelen: Blokfluit, dwarsfluit, klarinet, baroktrombone, viool en cello. De muziekkeuze is heel gevarieerd en is mede-afhankelijk van de vraag in de groep. De musici spelen echt alles: oude muziek uit de Renaissance en barok, transcripties/bewerkingen van de achttiende en negentiende eeuw, muziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. Het is altijd weer een sport om muziek uit te zoeken die de groep aanspreekt.

De dirigent Els Schreuder is blokfluitist. Tegelijkertijd met haar opleiding blokfluit, docerend en uitvoerend musicus, studeerde zij schoolmuziek. Zij heeft al meer dan 45 jaar gewerkt in diverse muziekscholen, lagere en middelbare scholen, het Conservatorium in Maastricht, de Vrije Muziek-Akademie, Hogeschool Helicon, de opleiding voor Sacred Dance in Zeist en natuurlijk Huismuziek. Zij heeft veel concerten met o.a. gitaristen, pianisten, zangers, klavecinisten, dwarsfluitisten, violisten, ook voor radio en t.v. gegeven. Belangrijk voor haar is het werken vanuit de impuls tot klankvernieuwing in het spelen en zingen en zonder druk te musiceren.

Eemgaarde speelt eens per 14 dagen op dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in een speellokaal van de Prins Willem Alexanderschool, Weberstraat 5 in Amersfoort.

Het speelschema voor 2022-2023:

2022
6 en 20 september
4 en 18 oktober
1, 15, 29 november
13 december
2023
10 en 24 januari
7 en 21 februari
7 en 21 maart
4 en 18 april
2, 16 en 30 mei
13 en reserve 20 of 27 juni

i