Syrinx


Dit ensemble bestaat uit ongeveer 20 fluitisten die op dwarsfluiten van verschillend formaat spelen. Het ensemble speelt zowel meerstemmige muziek, die oorspronkelijk voor deze bezetting is

geschreven, als muziek die speciaal is gearrangeerd voor deze instrumenten. Het repertoire beslaat muziekstukken van alle tijden en in diverse stijlen, van barok tot moderne klassiek.

Trees Meijer, de dirigent, heeft al op jonge leeftijd het ‘samen muziek maken’ ervaren als hoogste vorm van muzikaal genoegen. Samen met haar broer (hobo) en haar zus (fagot) heeft zij met fluit het conservatorium te Arnhem doorlopen om niet alleen het individuele maar ook het ensemblespel tot een professioneel niveau te ontwikkelen. In dat kader heeft zij met het familie-blazersensemble ‘Studio Pepin’ vele concerten gegeven in binnen- en buitenland. Haar fluitdocenten waren Lucia Voorhorst, deskundig op het gebied van uitvoeringspraktijken van barokmuziek, en Paul Verhey, eerste fluitist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Zij heeft 15 jaar in het opera- en symfonieorkest te Enschede gewerkt als plaatsvervangend 1e fluitist. Vervolgens is zij zich meer gaan toeleggen op het muziekonderwijs en is docent aan de Barneveldse muziekschool. Naast haar werk als fluitdocent en dirigent is zij regelmatig op het podium te horen als solist. Sinds 1996 is zij dirigent van Syrinx.

Syrinx speelt eens per 14 dagen op donderdagavond van 20.00 – 22.00 uur in OBS school De Bieshaar, Kraailandhof 3, Hoogland.

Het speelschema voor 2023-2024:

2023
24 en 31 augustus
7 september
Zaterdag 9 september optredens bij het Groot Amateurkunstfestival
21 september
5 en 26 oktober 
9 en 23 november 
7 december
14 december ergens een kerstconcert?


2024
25 januari
8 en 29 februari
7 en 21 maart
4 en 18 april
16 en 30 mei
13 juni generale repetitie in de Bieshaarschool
20 juni slot-tuinconcert