Syrinx


Dit ensemble bestaat uit ongeveer 20 fluitisten die op dwarsfluiten van verschillend formaat spelen. Het ensemble speelt zowel meerstemmige muziek, die oorspronkelijk voor deze bezetting is

geschreven, als muziek die speciaal is gearrangeerd voor deze instrumenten. Het repertoire beslaat muziekstukken van alle tijden en in diverse stijlen, van barok tot moderne klassiek.

Trees Meijer, de dirigent, heeft al op jonge leeftijd het ‘samen muziek maken’ ervaren als hoogste vorm van muzikaal genoegen. Samen met haar broer (hobo) en haar zus (fagot) heeft zij met fluit het conservatorium te Arnhem doorlopen om niet alleen het individuele maar ook het ensemblespel tot een professioneel niveau te ontwikkelen. In dat kader heeft zij met het familie-blazersensemble ‘Studio Pepin’ vele concerten gegeven in binnen- en buitenland. Haar fluitdocenten waren Lucia Voorhorst, deskundig op het gebied van uitvoeringspraktijken van barokmuziek, en Paul Verhey, eerste fluitist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Zij heeft 15 jaar in het opera- en symfonieorkest te Enschede gewerkt als plaatsvervangend 1e fluitist. Vervolgens is zij zich meer gaan toeleggen op het muziekonderwijs en is docent aan de Barneveldse muziekschool. Naast haar werk als fluitdocent en dirigent is zij regelmatig op het podium te horen als solist. Sinds 1996 is zij dirigent van Syrinx.

Syrinx speelt eens per 14 dagen op donderdagavond van 20.00 – 22.00 uur in OBS school De Bieshaar, Kraailandhof 3, Hoogland.

Het speelschema voor 2022-2023:


2022
25 augustus
1 en 8 september
Zaterdag 10 september optreden op de Dag van de Amateurkunst/Open Monumentendag
29 september
13 oktober
3 en 17 november
1 en 15 december
Donderdag 22 december kerstconcert


2023
12 en 26 januari
9 en 23 februari
9 en 23 maart
6 en 20 april
11 en 25 mei
8 juni
Donderdag 15 juni slot-tuinconcert