Samen op Afstand


Syrinx gaat door met spelen. Maar nu niet samen, maar op afstand. Iedereen speelt vanuit huis zijn partij en daarna maken we er een mooie video van.

We gaan samen Brian Boru’s March spelen

Deze pagina bevat alle instructies / tips & truuks om er iets moois van te maken.

Wat heb je nodig

  • Een dwarsluit / altfluit of een basfluit
  • De bladmuziek, heb je die niet stuur een mail naar martel.berends@gmail.com
  • Een linkje naar de meespeel YouTube, heb je die niet, stuur een mail naar martel.berends@gmail.com
  • Een mobiele telefoon om jouw spel mee op te nemen
  • Een laptop / tablet / andere mobiele telefoon om de meespeel youtube te beluisteren
  • Oortjes / koptelefoon die je aansluit op de laptop / tablet / andere mobiele telefoon.

Meespelen

Je kunt het beste repeteren met de YouTube filmpjes. Er zijn er 2 : een trommel versie en een fluit versie. De fluit versie lijkt geschikter om mee te spelen. Speel de video af op een laptop/tablet/mobiele telefoon en oortjes (of een koptelefoon). Het is even wennen om te spelen met een koptelefoon. Maar het is noodzakelijk dat ik een opname krijg met alleen jouw fluitspel zonder de meespeel-versie te horen op de opname.

Opname

De opname maak je het handigst op je mobiele telefoon. Daar zit al een camera en een microfoon op. Als je het mee-spelen een beetje onder de knie hebt, kun je proberen een opname te maken. Dat kan op verschillende manieren.

  • Telefoon op de lessenaar zetten je jezelf zo opnemen. Dat heeft Trees ook gedaan.
  • Iemand anders vragen jou op te nemen.

Als iemand anders het opneemt, vraag h’m om de telefoon rustig vast te houden. Hij/zij mag best de camera positie veranderen tijdens de opname, maar voorkom schokkende bewegingen.

Maak je geen zorgen om het begin en het einde. Ik monteer alle ingestuurde opnames tot één versie en snij er dus van alles tussenuit.
Je hoeft niet ‘gemaakt’ te doen / anders dan anders te doen / luid en geaccentueerd spreken ; gewoon jezelf blijven is echt het mooiste.

Verzenden

Als je tevreden bent met de opname kun je je h’m versturen naar Martel. Dat kan op verschillende manieren. Een van de makkelijkste is via een app op je telefoon. Filemail is gemaakt om grote bestanden te versturen. Installeren en gebruik is redelijk gemakkelijk.

Wat je NIET moet doen is de video versturen via Whatsapp. De kwaliteit wordt dan zover teruggebracht dat ik het niet kan gebruiken in de eindversie.