Mijn eerste halfjaar bij Eemgaarde


Dat ik met mijn blokfluit zou kunnen samenspelen met klarinet, trombone, dwarsfluit, cello en viool in eenzelfde muziek stuk, ging mijn verwachtingen te boven. Ik ben samen met mijn man 3,5 jaar in Amersfoort komen wonen. Een jaren ’30 huis in het Bergkwartier werd ons stekkie en we hebben veel vrije tijd besteed aan klussen. Daarnaast is ons gezin 3 jaar geleden uitgebreid door de geboorte van onze oudste dochter Floor. Dit nieuwe leven vergde veel tijd en energie waardoor je eigen hobbies in de vergetelheid raken.

 

Na een jarenlange pauze in mijn muziek hobby besloot ik om weer eens echt iets voor mezelf te doen! Ik speelde wel eens wat op de blokfluit voor mijn dochtertje, die kon er echt van genieten.

Hoogzwanger van de tweede kleine zocht ik op internet naar blokfluitensembles in Amersfoort en kwam bij Huismuziek Amersfoort terecht. De website was helder en gaf leuke beschrijvingen van de ensembles. Na een enthousiast telefoontje met Philip besloot ik om een keer mee te spelen met de Houtgreep en Eemgaarde.

 

In beide ensembles werd ik erg positief ontvangen en vond ik de muziekstukken en personen erg leuk. Het was erg intensief en ’s nachts droomde ik de muziekstukken! De ensembles vond ik beide erg leuk en de variëteit aan instrumenten in de Eemgaarde heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Dat is echt uniek voor mezelf als blokfluiter. De passie van onze dirigente Els spat er van af en ze probeert ons de muziek echt bij te brengen en te laten beleven, heel anders dan hoe ik vroeger meespeelde met ensembles. Daarnaast merk ik dat er ook aan de wensen van de leden tegemoet wordt gekomen m.b.t. type muziek stukken.

 

De frequentie van de avonden vind ik ook erg prettig, het geeft minder verplichting door het maar 1 keer per 2 weken te doen. Het eerste half jaar met Eemgaarde zit er op en ik heb genoten! Mijn man heeft op de Eemgaarde avond, ‘dienst’ in de verzorging van onze twee dochters (onze jongste dochter Jolijn is 11 wekenoud) Hierdoor kan ik nog jaren genieten van dit ensemble. Mijn dochter Floor is ook al graag bezig met muziek maken (en zingen), dat vind ik erg leuk om te zien.