Neptunus Buitendag 2015 :`Ga je mee, we gaan naar Texel`


Op uitnodiging van Theo en Gery  reisden de leden van Neptunus op 16 juni  naar Texel voor de  feestelijke afsluiting van het seizoen. ´s Morgens vroeg vertrokken we met een tweetal auto´s, enkelen waren reeds op het eiland  of kwamen per  zeilboot aan. Regende het in Noord-Holland nog, op het eiland brak de zon door.

Na een enthousiaste begroeting op het terras van onze gastheer en gastvrouw  lieten we ons de koffie en taart goed smaken. Onder leiding van Gery maakten we een duinwandeling, waarbij zij ons unieke plekken van het bos en de duinen bij de Koog liet zien en natuurlijk ook een uitzicht op zee.   De uitgebreide lunch, met soep gemaakt door Theo en Gery en verdere inbreng van ons allemaal, vormde de opmaat tot het samenspel. Per slot van rekening zijn we een muziekensemble . Onder leiding van Henk, die vooraf een programma  met de te spelen favoriete muziek had rondgemaild,  werd enthousiast gemusiceerd tot het zweet van onze ruggen liep.

Behalve  gezamenlijk maakten ook  enkele leden afzonderlijk muziek: De vrolijke viool, die de eenzame cello  wist op te beuren en een gezamenlijk optreden van een trio met oude muziek  en zang. Daarnaast is  het door een van de leden speciaal voor deze dag gemaakte Texellied  een aantal keren  enthousiast gespeeld en gezongen.

Kortom een prachtige dag, waar we met veel genoegen  op terug zien.

Texellied (tekst Hanneke Matthijsen)
Ga je mee, we gaan naar Texel, met zijn slufter en zijn stranden
Na een mooie lange tippel knarst het zand ouderwets tussen tanden
Ga je mee, beklim de duinen, kijken ver uit over zee.
Wees zo vrij als een kiekendief en zing met de vogels mee!
Komt laten we wat musiceren, pak snel je instrument.
Laat alles hier ons inspireren, pak dit uniek moment!
Kom Neptunus, laat je horen, blaas en strijk er vrij op los!
Geeft  ’t muziekpaard nu de sporen, ren-speel door het Texels bos.